Smaak en kwaliteit
Sedert onze oprichting in 1985 streven wij dag op dag naar kwaliteit. We gaan steeds te werk volgens strenge kwaliteitsnormen, bij de aankomst op het slachthuis worden de herten gekeurd door een keurmeester en bij het vertrek op het slachthuis worden ze opnieuw gecontroleerd door een keurmeester. Na deze keuring vertrekken de herten via begeleid transport naar onze wildwinkel waar ze dan door jarenlange ervaring versneden worden.
De kwaliteit van het hertenvlees moet voldoen aan volgende normen: een goede smaak, een goede kleur, mals vlees, versheid,...
Doordat wij uitsluitend met jonge dieren werken ( max. 18 maanden) proberen wij aan deze voorwaarden te voldoen. De herten groeien op in een natuurlijke omgeving in de open lucht waar ze op een ruim uitgestrekte vlakte kunnen grazen. Op die manier bekomen wij een natuurlijk, voedzaam en vetarm vlees. De dieren eten enkel gras, bladeren, eikels en gedroogd gras en dus een uiterst gezonde voeding. Doordat de dieren opgroeien in een rustige omgeving is het vlees een stuk malser, het welzijn van de dieren komt op de eerst plaats.
Hertenvlees kan gebruikt worden voor verschillende maaltijden maar is ook zeer veelzijdig op het vlak van charcuterie, zo hebben we een assortiment van worsten, hamburgers, gehakt, paté, salami,…
Alles is te bezichtigen in onze winkel met de nodige uitleg. Je hebt ook de vrije keuze van de samenstelling ervan.
Het gehele assortiment is te bezichtigen in onze wildwinkel!